– Blog

Bursa locurilor de muncă pentru IMM-uri și studenții argeșeni

În baza protocolului de colaborare, încheiat între Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Judeţul Argeş (FPIMM Argeş) şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM), pornind de la necesitatea că tânăra generaţie trebuie sprijinită, a fost organizată vineri 3 noiembrie 2006, o bursă suplimentară a locurilor de muncă, în afara calendarului obişnuit, bursa dedicată în special studenţilor.

AIESEC Piteşti, organizaţie care colaborează activ cu FPIMM Argeş în baza unui protocol, a reprezentat studenţii argeşeni la această manifestare. Evenimentul a avut loc simultan în Piteşti la Casa de Cultură a Studenţilor, în Curtea de Argeş şi Câmpulung Muşcel la sediile agenţiilor locale de ocupare a forţei de muncă.

La această bursă au participat un număr de 96 de angajatori care au oferit 1067 locuri de muncă, astfel:

  • în Piteşti au fost prezente 65 de firme care au oferit 786 locuri de muncă
  • în Curtea de Argeş au fost prezente 20 de firme care au oferit 171 locuri de muncă
  • în Câmpulung Muşcel 11 firme care au oferit 110 locuri de muncă.

La Piteşti din totalul de peste 1000 de solicitanţi, au fost selectate 487 de persoane în vederea angajării, la Curtea de Argeş 90 de persoane iar la Câmpulung 16.

Ion Glisca – Preşedinte FPIMM Argeş, Vicepreşedinte CNIPMMR a declarat:

“Numărul mare de participanţi ne arată faptul că pe piaţa forţei de muncă existaă o cerere şi ofertă, iar aceste Burse sunt un foarte bun prilej ca cele două părţi, angajatorii şi solicitanţii unui loc de muncă, să fie puşi faţă în faţă şi astfel se pot naşte colaborări benefice pentru ambele părţi. Mă bucur că multe firme membre ale FPIMM Argeş sunt prezente la bursă. Acest eveniment face parte dintr-o serie de manifestări pe care FPIMM Argeş le va organiza până la finele acestui an. Am invitat în mod special studenţii să efectueze stagiul de practică şi să muncească în IMM-urile argeşene.”

Directorul executiv al AJOFM Argeş, Iulian Nicolae a apreciat reuşita evenimentului, care a fost organizat în afara calendarului obişnuit al agenţiei şi a declarat că va colabora în continuare cu Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Judeţul Argeş, pentru a derula împreună programe de pregătire şi instruire a forţei de muncă din judeţ.

Persoanele venite pentru a-şi găsi un loc de muncă, au avut prilejul să aleagă acele oferte care sunt în concordanţă cu pregătirea şi experienţa fiecăruia.

Din partea Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Judeţul Argeş, au fost prezenţi la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi: Ion Glisca- Preşedinte FPIMM Argeş, Vicepreşedinte CNIPMMR; Dan Atanasiu- Preşedinte PIMM Piteşti, Olimpia Doru-Vicepreşedinte PIMM Piteşti şi Delia Dragu- Vicepreşedinte PIMM Piteşti.

Share this post