– Blog

Costume populare frumoase, la Biserica Brătienilor

Jurnalista Elena Iagăr şi-a expus colecţia personală de costume populare la Schitul „Florica” din Ştefăneşti. Peste 50 de domnişoare, doamne, domni, copii au îmbrăcat straiele deosebite, păstrătoare de poveşti de viaţă: costume de copii, de fete de măritat, de flăcăi, de nuntă, de înmormântare, de doliu, de horă sau de lucru. Fetele au purtat, conform tradiţiei, coroniţe spectaculoase realizate de designerii florali de la florăria „Chapeau” din Piteşti. Evenimentul a avut loc de Sânziene, o zi când este sărbătorită ia românească.

Unii vor să ne dezrădăcineze, să ne împrăştie prin lume şi să ne facă să uităm de unde ne tragem şi cine suntem. Haideţi să ne păstrăm tradiţiile, să ne preţuim valorile naţionale şi să fim mândri că suntem români!, a declarat Elena Iagăr.

Peste 150 de oameni, îmbrăcaţi în superbe costume populare româneşti autentice, au umplut curtea bisericii Brătienilor. Nu au lipsit căluşarii de la Bârla şi de la Bascov, dansurile, poveştile şi mâncărurile alese preparate de măicuţele de la schit. De remarcat prezenţa politică slabă la eveniment, în public fiind văzuţi doar dr. Dan Manu – noul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Tudor Pendiuc – fostul primar al Piteştiului şi Olimpia Doru – preşedinta femeilor liberale din Argeş.

Share this post