Back to Top

Rezervoare supraterane din fibra de sticla


Rezervoarele din PAFS sunt realizate intr-o gama larga de capacitati (volume) cuprinse intre 0,1 si 100 m3, in general, sub forma cilindrica avand calote la capete si prevazute cu o gura de vizitare si 2 flanse, in dotarea standard.


Pentru fiecare utilizare in parte, rezervoarele sunt realizate in structura si cu materiile prime (rasini poliesterice, armaturi) specifice, conform  fisei de executie si insotire a produsului, obtinuta prin metoda de calcul computerizat, proprietatea producatorului. In functie de destinatie si proiect, rezervoarele pot fi echipate si in alte variante, de exemplu cu fund conic.


In general, societatea NEW DESIGN COMPOSITE produce rezervoare personalizate in functie de aplicatia pentru care se executa rezervorul si exigentele beneficiarului. Principalele informatii si detalii care stau la baza personalizarii rezervorului sunt urmatoarele: volumul rezervorului; cotele de gabarit ale zonei de amplasare a rezervorului; pozitia axei longitudinale a rezervorului; forma fundului rezervorului; modul de instalare a rezervorului; necesitatea executiei rezervorului in varianta ranforsata; informatii despre substanta ce urmeaza a fi depozitata in rezervor (denumirea chimica si comerciala, pH, concentratie, densitate, etc.); temperatura ambientala, etc.


Rezervoarele supraterane se preteaza pentru orice aplicatie. Ele pot fi utilizate atat pentru depozitare lichide alimentare sau nu, dar si pentru lichide chimice. Pot fi de asemenea utilizate si pentru transportul lichidelor. Ceea ce trebuie de retinut in cazul acestor rezervoare, este ca suprafata pe care se pozitioneaza, trebuie sa fie plana si executata dintr-un material dur (ex.beton, sapa etc).


Rezervoare supraterane verticale

VERTICALEVERTICALE


Rezervoarele din PAFS se clasifica astfel:


In functie de izolatia termica:

– Rezervoare simple;

– Rezervoare izolate cu spuma rigida de poliuretan (rezervoare duble, cu spuma intre peretii rezervoarelor, aplicata in situ sau prin spray-up, sau aplicata dupa realizarea structurii integrale din PAFS).

In functie de montajul prevazut in exploatare (dupa pozitia axei longitudinale a rezervorului):


– Rezervoare orizontale;

– Rezervoare verticale;


Dupa forma fundului rezervorului:


– Cu fund plan;

– Cu fund bombat;

– Cu fund conic (sedimentator);


In functie de modul de instalare:


– Rezervoare supraterane;

– Rezervoare subterane;


Dupa existenta inchiderii:


– Rezervoare inchise;

– Rezervoare deschise;


Dupa nivelul de ranforsare:


– Cu ranforsare (in general, cu inele de ranforsare, pentru cele subterane sau semiingropate-ROI);

– Fara ramforsare (dar cu sei sau gambe de sustinere, pentru cele supraterane (FBD,FBI,ROS)


Rezervoare supraterane orizontale


Rezervoarele din PAFS , produse de societatea NEW DESIGN COMPOSITE sunt destinate pentru transportul si depozitarea lichidelor si se adreseaza urmatoarelor clase de aplicatii industriale si nu numai:


– In industria alimentara pentru captarea si/sau stocarea apei potabile (pentru alimentare cu apa a zonelor defavorizate, nevoi casnice); pentru depozitarea apei pentru irigatii; pentru stocat ulei si alte lichide alimentare( alcoolice sau care nu contin alcool).

– In industria chimica pentru depozitarea materiilor prime si a materialelor; depozitarea solutiilor acide sau bazice in concentratii mari sau foarte mari; depozitarea substantelor corozive; parti componente ale implanturilor specifice industriei chimice (scruberre pentru fum, pentru gaze, etc.).

– Alte aplicatii in industrie, agricultura, gestionarea situatiilor speciale, etc. pentru depozitare deseuri arse (exemplu uleiuri, hidrocarburi); fertilizatori, ierbicide, combustibili petrolieri; colectoare ape pluviale, colectare ape contaminate cu uleiuri sau hidrocarburi, depozitare rezerva apa pentru incendii, statii de epurare civila sau industriala; bazine vidanjabile pentru deseuri menajere etc.

ORIZONTALAdd your text here